Echipamente și căzi pentru aplicații medicinale

Cele mai noi echipamente și căzi pentru hidroterapie.

Băile cu plante medicinale se constituie într-un procedeu natural de tonifiere, ameliorare sau optimizare a funcțiilor organismului. Acestea constau în imersia generală sau parțială a corpului într-o cadă specială în care s-a turnat o cantitate calculată de fiertură sau infuzie de plante.
Aceste băi se bazează în principal pe acțiunea directă, la nivelul tegumentului, a diverselor principii active cu acțiune antiseptică, antiinflamatoare, cicatrizantă, fiind utile în tratarea diverselor afecțiuni ale tegumentului.

Băile de plante au rolul de a ameliora:

  • circulația periferică;
  • afecțiunile și deranjamentele sistemului nervos central și periferic (stres, nevroze, astenii, nevrite și polinevrite);
  • diverse boli de piele (troficitate și fermitate tegumentară scăzută, scrofuloză, eczeme, seboree);
  • afecțiunile osoase și ale articulațiilor (reumatism, rahitism, artroză, gută);
  • stările de surmenaj, stres, insomnii;
  • tulburările nervoase;
  • tulburările metabolice;
  • anemiile.

Mecanismul vindecător al băilor cu nămol nu este încă pe deplin elucidat, dar ceea ce se știe deocamdată cu certitudine este că întreaga acțiune a nămolului se exercită prin intermediul sistemului nervos. Influențează formula sângelui, viteza de sedimentare a globulelor roșii, metabolismul substanțelor azotate, secrețiile gastrice, biliare, pancreatice, renale și a tuturor glandelor cu secreție internă. De asemenea, nămolul acționează pozitiv în oprirea din evoluție a proceselor inflamatorii cronice, în special a celor de natură reumatismală. Mai e utilizat în tratamentul proceselor inflamatorii cronice (dar netuberculoase) localizate la pleură și perineu, ca și a diferitelor inflamații cronice care țin de zona genitală, sterilitatea secundară. Nămolurile acționează benefic asupra pielii, fiind și un ingredient fără egal în cosmetică. Contribuie la eliminarea stărilor de oboseală, mai ales a oboselii cronice, și crește rezistența generală a organismului, sporind tonusul psihic și vitalitatea.

Băile cu apă sărată sunt indicate în afecțiuni reumatismale cronice, artroză, spondilită anchilozantă, discopatie lombară și cervicală, dureri musculare, nevralgii, mialgii, entorsă, luxație, boli ginecologice (inflamație cronică a uterului, sterilitate, unele tulburări menstruale).

Cere mai multe detalii


cazi-si-echipamente-medicinale
Începe conversația
Ai întrebări?
Bună.
Cu ce te putem ajuta?