Kinetoterapie

Kinetoterapia reprezinta un tip de gimnastica medicala. In traducere, termenul “kinetoterapie” inseamna terapie prin miscare. Aceasta terapie consta in aplicarea unor seturi de exercitii bazate pe principii stiintifice, adaptate sa creasca puterea, rezistenta si mobilitatea unui individ ce prezinta limitari functionale sau care necesita activitate fizica. Kinetoterapeutii pot efectua programe de tratament simple sau complexe, utilizand sau nu dispozitive si aparate special concepute pentru a le sustine activitatea.

Obiectivele kinetoterapiei se refera ȋn primul rand la redobandirea fortei musculare, a gradului de mobilitate a articulatiilor si a capacitatii de a face efort, la redobandirea controlului si a echilibrului muscular, la imbunatatirea legaturii dintre creier si muschi, precum si la corectarea traumatismelor.

Scopul kinetoterapiei este de a restaura functiile normale ale nervilor, normalizarea digestiei, a miscarii, a functiilor endocrine, a imunitatii sau chiar a functiilor unor organe. Este utila atat in recuperarea afectiunilor locomotorii, cat si in tratarea unor afectiuni ale organelor interne, boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice si chiar digestive.

  • kinetoterapie