Capsulita adeziva a umărului la femei – Winback Women

Distribuie aceasta postare

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Capsulita retractilă este una dintre cele mai frecvente leziuni de la nivelul umărului și afectează 2% până la 5,3% din populație. Apare în intervalul de vârstă 40 – 60 de ani și afectează în principal femeile.
Capsulita retractilă este, inițial, o inflamație a capsulei articulației umărului, care se complică de cele mai multe ori spre o fibroză a capsulei. În timpul fazei inflamatorii, procesele enzimatice complexe vor dezorganiza matricea extracelulară creând o reticulare a colagenului, ceea ce face ca structurile capsulare să-și piardă elasticitatea.


Se observă 3 faze:
· Faza de durere ușoară: durerea poate fi confundată cu alte patologii ale umărului. În această etapă, diagnosticul este dificil de stabilit. Cu ajutorul tehnologiei Winback, obiectivul va fi menținerea ariei de mișcare maxime a umărului. Energia Winback TECAR prin funcțiile CET 1.0 și RET 1.0, va îmbunătăți nutriția și trofismul entezei și capsule, iar în cazul prezenței corzilor axilare, munca terapeutului va fi ușurată cu ajutorul brățării, iar confortul pacientului va fi crescut.
· Faza „fierbinte”: durerea este foarte intensă, semnele inflamatorii sunt prezente și gama de mișcare a umărului începe să scadă. În această etapă, terapeutul încearcă să limiteze progresul și durata fazei inflamatorii. Se lucrează cu un set-up 2.0 cu un electrod plasat pe scapulă și un electrod fix RET pe braț.
· Faza „rece”: durerea începe să scadă, dar gama de mișcare este limitată în toate direcțiile. În această fază se lucrează asupra fibrozei și se restabilește elasticitatea structurilor capsulare. O utilizare în 3.0 va concentra energia Winback pe capsulă, iar diatermia puternică va îmbunătăți alinierea fibrelor de colagen a structurilor capsulare ale umărului.


Există diferite cauze ale apariției capsulitei retractile și anume: traumatismele la nivelul umărului, administrarea anumitor medicamente ,diabetul, hipotiroidismul, intervenția chirurgicală pe torace.
Deși nu s-a demonstrat legătura dintre starea psihologică și boală, există la momentul actual o recrudescență a capsulitei retractile când pacientul suferă de anxietate puternică.
Incidența bolii la femei este direct influențată și de sechelele intervențiilor chirurgicale ale cancerului la sân.

Citeste mai mult

Toate categoriile

Workshop Manuthera242

Manuthera 242 este un instrument esențial în mobilizarea și manipularea coloanei toracice. Cu ajutorul acestei mese special concepute, se poate elibera eficient rigiditatea și tensiunea

Primește detalii despre produsele din oferta noastră

Folositi butonul de mai jos pentru a ne contacta

blog-contact
Începe conversația
Ai întrebări?
Bună.
Cu ce te putem ajuta?